Close
Close

Mill Valley Cabins

An artist and an avid gardener/yoga enthusiast, the Mill Valley Cabins residents were looking to situate their growing retirement pursuits in spaces that would capture the imagination.  The steeply sloping site that had long been their home offered seclusion and inspirational views within a woods of impressive pines and redwoods. Dividing their programmatic needs into separate cabins allowed the two small structures to be placed lightly between existing trees with minimal re-grading of the site and gave each a different view of the woods. The planted roof of the lower building provides a quilt-like garden for the artist to look down upon. The green roofs blend with the hillside and provide a canvas for the client’s love of gardening. The simple and modern interiors of the studios offer spaces for quiet reflection among the trees. 

PROJECT TEAM

Contractor: JP Builders
Green Roof and Landscape Design: Jori Hook
Structural Engineer: Yu Strandberg Engineering
Geotechnical Engineer: Miller Pacific Engineering Group
Photography: Joe Fletcher

AWARDS & RECOGNITION

Merit Award -2012 Custom Home Design Awards - Custom Home Magazine May/June 2012